Schermclinics

Particulier

Personeelsuitje, vriendenfeest of familiedag? Trefpunt verzorgt leuke schermclinics voor groepen van maximaal +/- 25 mensen.

Tijdens de clinic laat de gediplomeerde schermleraar (maître in schermjargon) de groep op leerzame wijze kennis maken met de beginselen van deze spectaculaire sport. Voetenwerk, aanvallen en afweren komen allemaal aan bod en uiteraard zult u de degens (of sabels) kruisen met uw collega’s, vrienden of familie. Kon vroeger maar een van de twee dualisten dit navertellen, tegenwoordig, dankzij de beschermende kleding, kunt u allemaal na afloop onder het genot van een hapje en drankje gezellig nog even bijkomen en napraten over de opgedane indrukwekkende ervaring.

De clinics duren in het algemeen anderhalf tot twee uur. Ze kunnen in onderling overleg worden gegeven op iedere geschikte locatie.
Trefpunt zorgt uiteraard voor het benodigde schermmateriaal: vest, masker, handschoen en wapen. Deelnemers moeten zelf een trainingsbroek, zaalsportschoenen en een T-shirt meebrengen.

Hou er rekening mee dat een schermclinic een sportieve activiteit is en dat er daarom van de deelnemers een zekere basisconditie wordt verwacht. Er zal zeker gezweet worden!

Groepsfoto van een schermclinic.

Wij hebben o.a. clinics verzorgd voor Gemeente Vlaardingen, Gemeente Nissewaard, Odd.Bot B.V, PWC, Scouting Vlaardingen, Unilever. Bent u geïnteresseerd in meer informatie of wilt u weten of wij ook een clinic voor u kunnen organiseren? Stuur dan een e-mail naar info@svtrefpunt.nl.

Onderwijs

Voortgezet onderwijs

Wilt u in het kader van lichamelijke opvoeding de leerlingen kennis laten maken met de schermsport? Trefpunt heeft veel ervaring met het geven van schermlessen op scholen. Dit kunnen eenmalige introductielessen zijn, maar ook lessenreeksen zodat er meer gelegenheid is voor verdieping.

Waarom schermen?

Bij deze sport ontwikkel je het vermogen om snel te analyseren en strategieën te bedenken. Om je tegenstander te kunnen aftroeven draait alles om techniek, snelheid, balans, mentale focus, concentratie en coördinatie. Je leert de juiste afstand te bewaren en met de juiste timing toe te slaan. Schermen is dan ook absoluut een vechtsport. Je wilt je tegenstander raken zonder zelf geraakt te worden, alleen het doel is niet om je tegenstander pijn te doen, tegen de grond te werken of knock out te slaan. Daarnaast staat schermen voor fair play, discipline en respect voor je tegenstander. Ondanks dat schermen fysiek intensief is, is het een zeer veilige sport en niet blessure gevoelig.

Trefpunt beschikt over een gediplomeerde schermleraar, maître in schermjargon en zorgt voor het benodigde schermmateriaal: vest, masker, handschoen en wapen. Leerlingen moeten zelf zorgen voor een lange trainingsbroek, zaalsportschoenen en T-shirt.

Wij verzorgen o.a. schermlessen op SG Spieringshoek, St Jozef Mavo, Mavo VOS, Geuzencollege, Lentiz Maasland, Penta Rozenburg, Einstein Lyceum en Actief College.

Benieuwd wat Trefpunt bij u op school kan betekenen? Stuur een e-mail naar info@svtrefpunt.nl

Scroll naar boven