Snelheid, balans, mentale focus en coördinatie

Schermen is een veelzijdige en fysiek intensieve sport. Tijdens het duel moet je je tegenstander proberen te slim af te zijn. Dit kan door subtiele schijnbewegingen of door onverwachte aanvallen.

Analyse – Think – Act – React – Counteract

Een goed uitgevoerde aanval is cruciaal, maar tegelijkertijd moet je voortdurend op je hoede zijn voor aanvallen van je tegenstander. Zo ontstaat een spannende strijd, die concentratie, inzicht, reactievermogen en snelheid vereist. Bij het schermen wordt niet hard met de wapens geslagen. Het is juist de kunst het wapen zo te leren beheersen, dat je met kleine snelle bewegingen je tegenstander kunt raken en tegelijk aanvallen van die tegenstander worden geweerd. Slimheid, snelheid, coördinatie, reactievermogen, durf; dit alles kun je tijdens de schermtraining ontwikkelen. Schermen is een sport die je moet doen; pas dan ervaar je de ware sensatie van deze flitsende sport!

Actie Vlaardingse Sportmaand

Tijdens de Vlaardingse Sportmaand kun je op dinsdagavond bij SV Trefpunt geheel vrijblijvend in 4 gratis introductielessen kennis maken met de schermsport. Je leert dan de beginselen van het schermen en maakt kennis met de 3 verschillende disciplines: floret, degen en sabel.

SV Trefpunt zorgt voor het benodigde schermmateriaal: vest, masker, handschoen en wapen. Zelf hoef je alleen te zorgen voor een trainingsbroek, zaalsportschoenen en een T-shirt. Besluit je om na de cursus door te gaan met schermen, dan biedt deze introductie een prima basis om door te stromen naar onze reguliere training.

Meld je aan via info@svtrefpunt.nl. Je bent welkom op iedere dinsdagavond:

Jeugd t/m 10 jr van 18.45 – 19.45 uur
Jeugd t/m 18 jr van 19.45 – 20.45 uur
Senioren & Veteranen van 20.45 – 22.15 uur